Ostali sportovi

james harden

Zvijezda koja zarađuje 41 milion dolara godišnje ne smije sebe ovako zapustiti?!

13/01/2021

Izgled ne bi toliko zabrinjavao da Harden na parketu pruža partije koje su ga dovele do nagrade za MVP-ja 2018. i epiteta jednog od najraskošnijih napadačkih talenata u istoriji košarke

James Harden već mjesecima forsira odlazak iz Houston Rocketsa. Tokom početka priprema je partijao, morao u karantin i stigao s primjetnim viškom kilograma.

Taj se višak ne vidi toliko za vrijeme igre koliko tokom zagrijavanja, dok igrači nose klupske trenirke, a u njima jedan od najboljih košarkaša svijeta, koji ove sezone zarađuje 41 milion dolara, izgleda kao sredovječni rekreativac.

“Definitivno je pojeo obrok prije utakmice”, našalio se komentator dok ga je predstavljao.

Izgled ne bi toliko zabrinjavao da Harden na parketu pruža partije koje su ga dovele do nagrade za MVP-ja 2018. i epiteta jednog od najraskošnijih napadačkih talenata u istoriji košarke.

No, “Brada” je nakon moćnog početka sezone, osjetno pao u formi. U prvoj utakmici zabio je 44 poena uz 17 asistencija, u sljedeće dvije išao je preko 30 poena, ali nakon toga je znatno usporio.

U posljednjih pet utakmica je na prosjeku od svega 17.4 poena uz samo 38 posto šuta iz igre i mizernih 26 posto za tricu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.