Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kompenzacioni fond

U RS-u odobreno 1.500.000 KM sa PDV-om za nabavku antigenskih testova

Tri miliona KM odobrena su na sjednici upravnog odbora Kompenzacionog fonda RS za saniranje posljedica korona virusa na poslovanje JU Zavod za zapošljavanje RS

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske održao je danas 2. telefonsku sjednicu na kojoj je prihvatio Informaciju o potrebi obezbjeđenja finansijskih sredstva za nabavku brzih antigenskih testova za dokazivanje virusa SARS-COV-2, javlja Anadolu Agency (AA).

“Odobravaju se finansijska sredstva u iznosu 1.500.000 KM sa PDV-om za nabavku direktnih antigenskih testova za dokazivanje SARS-CoV-2, za potrebe zdravstvenih i drugih ustanova u Republici Srpskoj. Zadužuje se JZU Institut za javno zdravstvo RS da izvrši nabavku testova”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS.

Upravni odbor usvojio je Informaciju o stanju u JU Zavod za zapošljavanje RS sa zahtjevom za dodjelu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih širenjem korona virusa, te je zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava.

“Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu od 3.000.000 KM za saniranje posljedica korona virusa na poslovanje JU Zavod za zapošljavanje RS”, navodi se u saopštenju i dodaje da se za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Kompenzacioni fond, Ministarstvo finansija i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS-a.

rs