Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvijezde Portlanda žale za Plumleejem: Bio nam je kao brat

lillard plumlee

Najveće zvijezde Portlanda nisu sretne zbog tradea u kojem je u Oregon stigao Jusuf Nurkić, a u Denver otišao Mason Plumlee.

Plumlee je bio jedan od nosilaca igre Blazersa, iako centar bio je drugi asistent ekipe.

“Teško mi je. “Mase” je bio jedan od nas, bio mi je kao brat. Imam sjajan odnos s njim, na i van parketa. Sra*e je što je otišao. Mnogo će nam nedostajati. Bio mi je jedan od omiljenih saigrača s kojima sam igrao u karijeri. Ne samo u NBA, već u životu”, rekao je razočarani Lillard.

Plumlee ima 26 godina, visoj je 211 centimetara, a bio je 22. pik na draftu 2013. od strane Brooklyna. U Portland je stigao 2015.

“Nećete pronaći čovjeka koji je posvećen tome da bude bolji igrač i saigrač kao što je on. Uvijek je tražio način da budemo bolji. Tokom utakmice je znao da mi priđe i pomognem da lakše izaberem akciju, sam ih pokretao i čuvao me. Znao je da dođe sa iPad i pokaže mi šta bi trebalo češće da radimo. S njim je bilo lakše igrati”, dodao je Lillard.

Osim Lillarda, Plumlee odlazak je razočarao i drugog ključnog igrača tima C. J. McColluma.

“Bio nam je vrlo važan. Kontrolisao je loptu, često preuzimao odogovornosti plejmejkera. On je tip igrača koji je “ljepilo” za cijeli tim. Igrač koji uvijek razmišlja ispravno, nikad se ne žali, i igra sve bolje. Imao je 20-25 utakmica u kojima je ostvario double-double, pogađao slobodna bacanja, završavao akcije. A osim toga je dobar čovjek. A to je najvaćnije, da je dobar”, rekao je McCollum.

Analiza tradea Nurkić-Plumlee: Da li je ovo pun pogodak za Blazerse?