Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rađo se sastao s Milićevićem: Zajednički raditi na uređenju sistema sporta u BiH

radjo milicevic
????????????????????????????????????

Zamjenika ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Đorđa Milićevića u radnu posjetu primio je danas potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH (OK BiH) Izet Rađo i informisao ga o aktuelnim projektima na kojima radi bh. krovna sportska organizacija.

Rađo je informisao zamjenika ministra o pripremama za učešće sportista iz BiH na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a posebna pažnja posvećena je organizaciji Evropskog omladinskog olimpijskog festival (EYOF) Sarajevo-Istočno Sarajevo 2019.

“Posebno su razmatrane zajedničke aktivnosti na izradi dokumenta Strategija razvoja sporta u BiH i nacrtu Zakona o sportu u BiH. Potpredsjednik Olimpijskog komiteta Izet Rađo upoznao je zamjenika ministra Đorđa Milićevića o projektima Olimpijske solidarnosti koje Olimpijski komitet BiH realizuje, te o sličnim projektima koje planira Olimpijski komitet BiH u budućnosti”, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH, prenosi Anadolu Agency (AA), te naglašeno:

“Na sastanku su razmijenjena mišljenja o zajedničkim aktivnostima Ministarstva civilnih poslova i Olimpijskog komiteta. Potvrđena je obostrana spremnost za nastavak saradnje, a zamjenik ministra izrazio je spremnost da u okviru kapaciteta zamjenika ministra učini maksimalan napor s ciljem dobrobiti sportista u BiH, kao i ukupnog sistema sporta.”