Uhapšeno 14 osoba povezanih sa terorističkim napadom u Ankari

ankara hapsenje

Ministar unutrašnjih poslova Turske Efkan Ala izjavio je da je u vezi sa sinoćnjim terorističkim napadom u Ankari uhapšeno najmanje 14 osoba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministar Ala je novinaru AA kazao kako je nakon terorističkog napada provedena akcija protiv terorista u sedam turskih gradova.

“U akcijama provedenim u Istanbulu, Adani, Boluu, Tekirdagu, Izmiru, Ankari i Diyarbakiru do sada je uhapšeno 14 osoba. Jedan dio uhapšenih je već prebačen u Ankaru, a ostali su na putu”, rekao je Ala.

Ministar Ala je dodao da se nastavlja istraga o terorističkom napadu u Ankari, te da je većina povezanih osoba sa ovim napadom već identifikovana.

Na vozila koja su prevozila osoblje Oružanih snaga Turske u večernjim satima u srijedu je izveden teroristički napad u trenutku dok su čekali na semaforu na raskrsnici koja se nalazi na bulevaru Inonu u centru Ankare.

Prema zvaničnim podacima, u napadu je poginulo 28, a ranjena 61 osoba. Među poginulima je 27 pripadnika turskih snaga sigurnosti i jedan civil.