Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Facebook vam želi dati novac za sadržaj koji objavljujete

facebook-money

Pisci amateri i honorarci sada će moći da objavljuju svoje članke. I ne samo to, oni će imati pristup istim opcijama za djeljenje zarade koje su do sada bile rezervisane samo za profesionalne partnere.

Ovo je prvi put da društvena mreža nudi znatno širu mogućnost zarade koja nije ograničena samo na velike medije koje postavljaju sadržaj na njenim stranicama. Facebook svakoga dana dobija pregršt sadržaja od svojih korisnika, tako da je zaista pohvalna želja da se profit dijeli sa njima.

Svi koji koriste Instant Articles dobijaju skoro 70 odsto prihoda zahvaljujući oglasima koji se prodaju u njihovim pričama ako dozvole Facebook da ih prodaje.

To znači da bi nezavisni pisci mogli da distribuiraju svoj rad na ovaj način i potpuno zaborave na zaradu od tradicionalnihi medija kako bi ostvarili veću zaradu.

Važno je napomenuti da svaki od ovih članaka mora da posjeduje link koji vodi ka određenoj internet stranici, tako da nije moguće objavljivati sadržaj samo na Facebooku, ali je zato moguće napraviti prost sajt na koji će postavljati svoje tekstove i potom ih dijeliti na društvenoj mreži.

Ovo pogotovo ima smisla ako se u obzir uzme podataka da se ovi instant članci znatno više šeruju od standardnih postova na linku.

Međutim, nije baš sve tako savršeno. Ako se neko odluči da na ovaj način zarađuje novac, moraće da generiše značajnu posetu kako bi osetio ozbiljniji priliv novca.