Anel Hadžić: Nadam se da će navijači BiH sutra opet slaviti u Belgiji

trening reprezentacije ibisevic

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine već četvrti dan marljivo i sa velikom dozom optimizma spremaju se za utakmicu kvalifikacija za EURO 2016 koja ih očekuje sutra u Briselu.

Ekipa je od sinoć kompletirana nakon što se pripremama priključio i Emir Spahić, stoper HSV-a, koji će večeras na stadionu „King Baudouin“ trenirati sa saigračima uoči posljednje provjere pred jednu od bitnijih utakmica u posljednje vrijeme. Svi u bh. taboru uvjereni su da mogu napraviti dobar rezultat u Belgiji, prisjećajući se pobjede ostvarene 28. marta 2009. godine kada je BiH na tlu ove zemlje slavila sa 4:2 u jednoj od svojih najbolje odigranih utakmica ikad.

„Nadam se da će Bosanci i Hercegovci sutra opet slaviti u Belgiji“, rekao je za Anadolu Agency (AA) Anel Hadžić, prvotimac Sturma i reprezentativac BiH koji se između ostalih proteklih dana isticao na treninzima u Belgiji.

Univerzalni igrač koji je u svakom momentu spreman odgovoriti svim zadacima selektora Mehmeda Baždarevića kaže kako vjeruje da BiH ima „dobitnu formulu“ u Belgiji.

„Svi smo dobro radili proteklih dana. Atmosfera u ekipi je odlična i nadamo se najboljem. Svaki od nas koji bude igrao, uvjeren sam, dat će 100 posto svojih mogućnosti kako bi ostvarili rezultat koji bi nas približio plasmanu na Evropsko prvenstvo koje će se igrati naredne godine u Francuskoj. Belgija je odlična ekipa i očekuje nas iznimno teška utakmica. Međutim, neka znaju imamo i mi svoje velike igrače i adute“, rekao je Hadžić.

U poslijepodnevnim satima reprezentativci BiH preselit će iz La Hulpea u hotel u centru Brisela, gdje će večeras od 19 sati odraditi oficijelni UEFA trening na stadionu „King Baudouin“.

Utakmica grupe „B“ kvalifikacija za EURO 2016 između Belgije i BiH igra se sutra, 3. septembra, sa početkom u 20:45 sati na stadionu „King Baudouin“ u Briselu. Osim ovog meča u grupi „B“ u istom terminu sutra igraju i Kipar – Vels, te Izrael – Andora.

Poslije šest kola prvi na tabeli je Vels sa 14 bodova. Slijedi Belgija sa 11 osvojenih bodova, Izrael i Kipar sakupili su po devet, BiH osam. Andora je bez bodova, piše Anadolu Agency.