Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibrahim Šehić

Austrija ima sjajne igrače, najopasniji je Marko Arnautović

ibrahim sehic

Golman Ibrahim Šehić želi nastavak uspješnog niza bh. tima

Prvi golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić je optimističan uoči utakmice s Austrijom u Beču, u okviru Lige nacije.

Izabranici Roberta Prosinečkog meč dočekuju u dobrom raspoloženju s liderske pozicije na tabeli i imaju veliku šansu da protiv Austrije osiguraju prvo mjesto u grupi.

Golman Ibrahim Šehić želi nastavak uspješnog niza bh. tima

“Odbrana je odlično uigrana, dobro stojimo na terenu, razumijemo se i to je u dosadašnjim utakmicama dobro izgledalo. Nadam se da će tako biti i sutra, da ćemo sačuvati našu mrežu i postići neki pogodak kako bismo slavili sa našim navijačima koji će doći u velikom broju da nas podrže”, rekao je Šehić.

Golman turskog prvoligaša Erzurumspora cijeni kvalitet sutrašnjeg protivnika.

“Austrija ima sjajne igrače, ali mislim da je najopasniji Marko Arnautović. U odličnoj je formi i kao ekipa se dosta oslanjaju na njega. Moraćemo na njega posebno obratiti pažnju i dobro ga čuvati. Ipak, najbitnije je da mi budemo fokusirani na terenu i rezultat neće izostati”, uvjeren je Šehić.

Reprezentativci BiH danas će od 20 sati trenirati na stadionu “Ernst Happel”, gdje će u četvrtak od 20.45 igrati utakmicu petog kola grupe “3” UEFA Lige nacija “B”.

BiH za potvrdu prvog mjesta u grupi i plasman u baraž za EURO 2020 i elitnu UEFA Ligu nacija “A” odgovara i minimalan poraz, ali uz postignuti pogodak. Austrija da bi bila prva mora pobijediti BiH, ali i Sjevernu Irsku 18. novembra u Belfastu s odgovarajućom gol razlikom.