Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

član zvršnog odbora NSBiH

Azmir Husić: Vaha je za nas Ferrari. Za Anela su poslali papire da je povrijeđen

Foto: N1
Azmir Husić

“Mislim da je Vaha Ferrari. Da li ćemo ga provozati, vidjet ćemo. On je Ferrari za nas. Kada uzmemo njegov CV, sve nam kaže”

Član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Azmir Husić govorio je o aktuelnoj situaciji u reprezentaciji BiH.

– Mene lično što se tiče, mislim da smo potrošili sve što trebamo potrošiti i nerealno je čovjeka procijeniti na osnovu dvije utakmice. Bilo je vrlo malo vremena, rekao je za Dnevni avaz.

– Moje mišljenje je, da ja mogu odlučiti, ja bih zadržao gospodina Kodru na poziciji. Mi ionako nemamo šta izgubiti. Gledao bih razvoj ovih narednih nekoliko utakmica što imamo i gledao da li u mart da uđemo s gospodinom Kodrom ili nekim drugim, rekao je Husić.

– Pa ja bih to ovako poredio, kao Ferrarija i obično vozilo. Mislim da je Vaha Ferrari. Da li ćemo ga provozati, vidjet ćemo. On je Ferrari za nas. Kada uzmemo njegov CV, sve nam kaže, tvrdi Husić.

Osvrnuo se i na situaciju sa Anelom Ahmedhodžićem.

– Pa jeste, sigurno je utjecalo sve to. Da vam budem iskren, bio sam na sjednici Izvršnog odbora poslije toga i dobili smo mnogo informacija. Poslali su dokumente da je momak povrijeđen.

Mislim da to dalje nije trebalo roviti. Nama je svaki igrač potreban. Ako je još i bilo javljanja da momak nije spreman, da ima povredu i koju želi da sanira za ovaj period pauze, kako bi bio spreman za aktivnosti u klubu. Ja mislim da je onda to potpuno opravdano, rekao je.