Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

miličević i borenović

Iz opozicije u RS-u ljuti zbog izjave visokog predstavnika: “Schmidt laže”

borenovic milicevic
Foto: Društvene mreže

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, kaže da Schmidt ne govori istinu. Tvrdi da je očigledno dogovorena neka igra da se diskredituje opozicija

Milan Miličević, predsjednik SDS-a, rekao je da visoki predstavnik Christian Schmidt, laže, pozivajući ga da kaže s kim je on to pričao i šta je pričao.

Komentarišući izjavu Schmidta koji je rekao da su lideri opozicije tražili od njega da ukloni Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, Miličević kaže da se sa njim nikad nije sastao niti razgovarao bilo direktno ili indirektno.

“Očigledno je, prosto nevjerovatno, ali izgleda da je istinito da jedan diplomata iz velike svjetske sile kao što je Njemačka, govori neistinu. On laže, jer ako ne laže onda neka kaže s kim je on to pričao i šta je pričao. Ono što znam jeste da nikada nisam imao priliku razgovarati sa njim ni direktno ni indirektno ni telefonom, ali da sam imao priliku rekao bi mu ono što sam javno govorio, a to je da je nelegitiman kao visoki predstavnik, a i sve ostalo vezano za zakone i nametanja”, rekao je Miličević za Nezavisne.

On kaže da ako neko, misleći na Schmidta, dođe i kaže “lideri opozicije”, onda se to podrazumijeva i da je predsjednik SDS-a, istovremeno ponavljajući da on nikakvu komunikaciju nije imao sa njim.

Ljut i Borenović

I Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, kaže da Schmidt ne govori istinu. Tvrdi da je očigledno dogovorena neka igra da se diskredituje opozicija.

“Koliko je to podmuklo, dovoljno je vidjeti da se režimski mediji uzimaju te izjave kao bitne, a dolaze od lažnog visokog predstavnika. To je po meni jedna nevjerovatna i bezobrazna neistina”, rekao je Borenović.