Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

selektor zmajeva

Barbarez nezadovoljan, ali sretan: Ovo je neki novi put, imamo neke nove ideje

sergej barbarez
Foto: NSBiH
Sergej Barbarez

“Ne mogu reći da sam zadovoljan, jer smo izgubili, ali sam presretan jer smo dobili dosta toga”

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Italije sa 1:0, u prijateljskom susretu u Empoliju. Strijelac jedinog gola bio je Fratessi u 38. minuti.

Izabranici selektora Sergeja Barbareza prikazali su dobru i hrabru igru protiv aktuelnog prvaka Evrope, posebno u prvih 45 minuta i na kraju upisali minimalni poraz.

-Još sam pod emocijama. Sretan sam što sam večeras bio dio ove ekipe. Igrali smo protiv dvije reprezentacije iz samog evropskog vrha i osim perioda od 30 minuta protiv Engleske i nekih intervala od 5-10 minuta protiv Italije, bili smo ravnopravni. Ovih osam utakmica koje imamo u ovoj godini su veliko bogatstvo za mladu ekipu i bez 14-15 igrača, i bez obzira na nezgodan junski termin koji stalno pominjemo, meni je drago da smo igrali ove mečeve i da smo provjerili dosta igrača. Ne mogu reći da sam zadovoljan, jer smo izgubili, ali sam presretan jer smo dobili dosta toga, rekao je Barbarez.

Barbarez je sumirao i kompletan period od prvog okupljanja, pa do utakmice sa Italijom:

-Neće mi biti dosadno da ponavljam da trebamo biti realni, da trebamo da znamo gdje stojimo i koliko utakmica smo izgubili u prošloj i ovoj godini. Ovo je neki novi put, imamo neke nove ideje, ubijeđen sam da ovi momci to mogu. Vidjeli smo šta se sve desilo u ovih deset dana, kakav je razvoj kod svakog pojedinačno i kakva su shvatanja reprezentacije nastala. Rodio se taj neki duh, vidjeli smo poslije utakmice njihovo zajedništvo, to je to što nas čini sretnim. Prvi plan je uspio, a to je da ih spojimo, da ih potaknemo da sa više volje i želje igraju za našu zemlju, poručio je Barbarez.