Reprezentacija

Barbarez: Vjerujem da mogu pomoći reprezentaciji BiH

20/12/2020

Sergej Barbarez, uz Bugarina Ivaylo Peteva, kandidat za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine smatra da može pomoći nacionalnom timu za koji je godinama igrao kako bi se vratio na staze stare slave. Kaže da je N/FS BiH ”predstavio viziju razvoja našeg fudbala”

Sergej Barbarez, uz Bugarina Ivaylo Peteva, kandidat za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine smatra da može pomoći nacionalnom timu za koji je godinama igrao kako bi se vratio na staze stare slave.

”Posljednjih dana mnogo se govorilo o mom angažmanu u reprezentaciji. Istina je da sam obavio razgovore sa N/FS BiH, odnosno predstavio plan i viziju budućeg izgleda ‘A’ reprezentacije BiH, ali i generalnog razvoja i napretka našeg fudbala. Razgovori su bili korektni i konkretni (sa članovima Stručne komisije N/FS BiH Emirom Spahićem i Zvjezdanom Misimovićem, op.a.) i vjerujem da mogu pomoći reprezentaciji da se vrati pozitivna atmosfera i krene ka nekom boljem vremenu”, napisao je Barbarez na zvaničnom Twitter profilu, nadalje kako prenosi Anadolu Agency (AA) naglasivši:

”Na kraju, kakav god bio rasplet aktuelne situacije, svima nam zajednički cilj mora biti napredak reprezentacije i fudbala u BiH uopšte”.

Zahvalio se navijačima, odnosno javnosti BiH na podršci i u ”izbornoj kampanji”.

”Hvala vam na velikom broju poruka i poziva podrške, koja ustvari nikad nije bila upitna, i koja nas je uvijek vezala i davala ogromnu snagu”, istakao je Barbarez.

Članovi Izvršnog odbora N/FS BiH na sjednici u utorak odlučivat će o izboru novog selektora, a navodno su u konkurenciji ostali samo Barbarez i Petev.

Stručna komisija (Misimović – Spahić) listu je skratila na Barbareza i Peteva, nakon što su obavili razgovore i sa kandidatima Sergejom Jakirovićem, Husrefom Musemićem i Amarom Osimom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.