Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"sport"

Barca prati Zmaja, nije jedina

amar dedic island

Dedić, koji igra standardno u Red Bull Salzburgu, smatra se jednim od najpotentnijih desnih bekova na tržištu

Reprezentativac BiH Amar Dedić, koji je bljesnuo protiv Islanda odigravši sjajnu partiju, u kojoj je učestvovao kod dva gola Krunića, te potom postigao svoj prvijenac u “A” reprezentaciji, mogao bi ostvariti fantastičan transfer.

Dedić, koji igra standardno u Red Bull Salzburgu, smatra se jednim od najpotentnijih desnih bekova na tržištu. Od ranije je poznato kako su skauti Manchester Uniteda pratili našeg reprezentativca, a sada o njemu piše i katalonski Sport, medij blizak katalonskom divu Barceloni.

“Barca nastavlja potragu za vrhunskim desnim bekom koji bi pojačao ekipu sljedeće sezone. Sada se pojavljuje ime igrača Red Bull Salzburga, Amara Dedića, koji sa samo 20 godina blista u austrijskoj ekipi i evropskim takmičenjima.

Dedić, koji je ponikao u Austriji, ove je sezone u Salzburg došao iz Wolfsbergera, gdje je proveo sezonu na posudbi i odigrao na vrlo visokom nivou. Preuzeo je desno krilo svoje ekipe i jedan je od evropskih bekova s ​​najvećom projekcijom na tržištu.

Prema bosanskohercegovačkim medijima, nekoliko Barcinih skauta pratilo je njegove igre ove sezone. Barca nije jedina ekipa jer su Arsenal i Milan također zainteresirani za nogometaša s dobrom individualnom tehnikom, dobrom građom i sjajnom napadačkom projekcijom. Dedić može igrati na obje strane”, piše Sport.

Naslovnica “Sporta” / FOTO: Screenshot

Tržišna mu je cijena 10 miliona eura i etablirao se u austrijskoj ligi, dodaje se u istom tekstu.