Reprezentacija

Baždarević: Belgija je bolja, ali moramo odigrati hrabro

02/09/2015

Svi naši igrači su zdravi, svi su spremni. Odradili smo ono što smo trebali i spremno očekujemo jako tešku utakmicu, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na večerašnjoj oficijelnoj UEFA press konferenciji uoči posljednjeg treninga pred utakmicu sa Belgijom.

„Svi znamo kvalitete Belgije. Oni su bolji. Njihovi igrači su u najboljim evropskim klubovima. Međutim, imamo dovoljno argumenata da im se suprostavimo na kvalitetan način, iako je bilo problema oko forme naših pojedinih igrača. Ipak, želja, htijenje i kolektivna igra mogu nadoknaditi ono što kod nekih naših igrača nedostaje u ovom momentu“, kazao je Baždarević.

Ističe da je sa ekipom detaljno analizirao igru Belgijanaca.

„Naša strategija postoji. Bila bi velika greška izaći na teren i kalkulisati i igrati na bod. Moramo biti hrabri. Moramo se braniti kada treba, ali imamo kvaliteta da igramo i napadnemo kada nam se ukaže prilika. Moramo biti čvrsti, agresivni i kompaktni na terenu. Kažem, kada dobijemo priliku napravit ćemo im probleme. Imamo argumente za dobar meč i rezultat ovdje u Briselu“, poručio je Baždarević, dodavši kako još nije odredio sastav, ali i da ne bi trebalo biti većih promjena u odnosu na utakmicu sa Izraelom koju je BiH dobila rezultatom 3:1.

Utakmica grupe „B“ kvalifikacija za EURO 2016 igra se sutra, 3. septembra, na stadionu „King Baudouin“ u Briselu sa početkom u 20:45 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.