Baždarević i Begović na presici u Dublinu: Došli smo po pozitivan rezultat

begovic bazdarevic

(Od specijalnog izvještača Fokusa iz Dablina)

Kapiten Edin Džeko nije se pojavio na presici uoči sutrašnjeg revanša baraža za odlazak na Euro 2016. Umjesto njega stigao je njegov zamjenik Asmir Begović, u društvu selektora Mehmeda Baždarevića.

S obzirom da je običaj da se kapiteni, ukoliko će nastupiti, pojavljuju na presici u ovakvim prilikama, odmah su se pojavile špekulacije da je Džeko povrijeđen i da neće igrati, no Meša je na to odgovorio:

“Džeko nije povrijeđen, u pitanju je nešto bezazleno”, kazao je Meša.

O tome kakva je situacija s igračkim kadrom, selektor Baždarević je kazao:

“Što se tiče zdravstvenog biltena, vidjećemo kakav je situacija večeras nakon treninga. Radi se o dva, tri igrača, ali ne mogu vam dati preciznu informaciju dok ne vidim kako će se to odvijati večeras na treningu”, kazao je Baždarević.

Na pitanje hoće li išta mijenati u odnosu na susret u Zenici, selektor je kazao:

“Večeras ćemo na posljednjem treningu probati neke opcije. Mislim da smo mi i u Zenici imali prilično dosta situacija, koje nismo iskoristili. Vidjećemo večeras na treningu”.

“Irci su u Zenici igrali defanzivnije, dosta agresivno. Mislim da tu iznenađenja nema, sigurno je samo da će publika biti na njihovoj strani, ali sam ubijeđen da mi uprkos svemu imamo i hoćemo mnogo toga pokazati”, kazao je Baždarević komentirajući irski sastav i dodao:

“Mi moramo igrati i oprezno i ofanzivno. Nadam se da ćemo u oba segmenta biti dobri. 1:1 nije dobar rezultat, ali nije lagan ni za protivnika”.

Asmir Begović je kazao kako je atmosfera mirna i pozitivna u našem timu.

“Čeka nas teška utakmica, očekujemo pozitivan rezultat, to želimo i za to ćemo se boriti”, kazao je Begović.