Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Parizu povrijeđeno sedmero državljana Srbije

napad-pariz111

Prilikom terorističkih napada prije dva dana u glavnom gradu Francuske, teško je povređeno sedam državljana Srbije, koji se trenutno nalaze na liječenju u pariškim bolnicama.

„Ima povređenih, sedam se nalazi na lečenju u četiri pariske bolnice, svi su teško povrijeđeni, ali samo jedna osoba je u životnoj opasnosti. Bilo je više lakše povrijeđenih, koji su odmah poslije pružene ljekarske pomoći pušteni kući“, rekao je ambasador Srbije u Parizu Rajko Ristić u telefonskom razgovoru za AA.

Kako je naveo ambasador Ristić, pomenutih sedam državljana Srbije nisu u Parizu boravili turistički, već svi žive i rade u Francuskoj. U trenutku napada bili su zajedno u grupi u blizini Nacionalnog stadiona Francuske gdje je igrana prijateljska utakmica između Francuske i Njemačke.

U seriji koordiniranih terorističkih napada u Parizu u petak je poginulo 129 osoba, dok su 352 osobe ranjene. Nakon napada za koji je odgovornost preuzela teroristička organizacija ISIS, u Francuskoj je proglašeno vanredno stanje i trodnevna žalost. U toku je opsežna istraga o napadu.