Baždarević: Kolašinac i Zec su povrijeđeni

bazdarevic-portret

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativci u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici pripremaju se za dva velika iskušenja, a neki od njih i za eventualni debi u dresu A tima na “Bilnom polju”.

Preostala su dva meča do kraja kvalifikacija u kojima reprezentativcima BiH trebaju dvije pobjede za ostanak u konkurenciji za plasman na EP.

Nema velike nervoze u Trening centru i sve teče prema planiranim aktivnostima, a igrači imaju dovoljno vremena i za svoje privatne potrebe.

[yuzo_related]

Danas su reprezentativci imali kolektivnu posjetu izložbi portreta bh. nogometnih reprezentativaca, koje su naslikali akademski slikari Adin Hebib i Samir Hadžbić. Ova humanitarna akcija Nogometnog saveza BiH i slikara usmjerena je da se prikupe sredstva i doniraju za izgradnju “Roditeljske kuće za djecu oboljelu od karcinoma”, koja se gradi u Sarajevu.

– Znamo sve o našem protivniku i znamo šta nam je raditi. Ukoliko mi selektor pokloni povjerenje dat ću sve od sebe da ostvarimo cilj – rekao je Ervin Zukanović.

Slicnog je mišljenja i Edin Višća, koji je bio jedno od iznenađenja kvalifikacija.

– Njima treba samo bod i znamo da će igrati na rezultat koji im odgovarava. Atmosfera u ekipi je odlična, imamo povrijeđenih igrača, ali svi znamo šta nam je cilj – kazao je Višća.

Do početka utakmice ostalo je tri dana, a i dalje je mnogo nepoznanica oko statusa pojedinih igrača. Osim Bešića, kojeg neće biti, u pitanju je i dalje nastup kapitena Edina Džeke, koji je povrijeđen na utakmici Rome. Povrijeđeni su također Kolašinac i Zec.

 

– Informacije da povrede imaju Kolašinac i Zec su tačne, ali imamo još do utakmice. Lulić i Džeko su tu i vidjet ćemo sta možemo učiniti. Vels je odlična ekipa što je pokazala u ovim kvalifikacijama. Želim da im čestitam na uspjehu, ali neka slave u utakmici kod svoje kuće – istakao je selektor Mehmed Baždarević.

Iz Rima je povrijeđen stigao i Senad Lulić, koji i sam priželjkuje nastup na naredne dvije utakmice. Njegov pristup reprezentativnim obavezama obećava da ga već u subotu možemo vidjeti na travnjaku “Bilinog polja”.