Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević nije Bešiću ništa prigovorio: Stvari je bolje rješavati kad prenoće

bazdarevic
Foto: EPA/FEHIM DEMIR

Selektor našeg nacionalnog tima, Mehmed Baždarević, nakon sinoćnje pobjede protiv Andore (3:0) stigao je iz Zenice u Sarajevo, gdje kako je kazao za novinsku agenciju Patria već spreman novi kofer, jer za vikend ide gledati nekoliko utakmica njegovih izabranika.

– Spremam plan sa pomoćnikom i vjerujemo da ćemo gledati utakmicu Herthe i Stuttgarta gdje ćemo vidjeti Vedada Ibiševića i Tonija Šunjića. Sada nam je cilj da više pratimo igrače koji su promijenili klubove – kazao je Baždarević.

Nisam mu ništa rekao. Bolje je kada prenoći, ali ću popričati s njim i mi ćemo tu stvar riješiti unutar svlačionice

On je dodao da ima jedan cilj i da ga hoće ostvariti – a to je plasman na Evropsko prvenstvo.

– Ako u dvije utakmice uradimo sve dobro i srčano vjerujem da ćemo doći do baraža za EP. Nekada je neke stvari nemoguće izbjeći, i sigurno je da ćemo imati prepreka na putu do našeg cilja, ali ja sam optimista – istakao je Baždarević.

Jedna od prepreka je sigurno i crveni karton koji je zaradio Muhamed Bešić, ali što pretjerano nije želio komentirati selektor.

– Nisam mu ništa rekao. Bolje je kada prenoći, ali ću popričati s njim i mi ćemo tu stvar riješiti unutar svlačionice – istakao je Meša, dodajući da mu je žao što je Bešić podlegao prljavoj igri Andoraca i što su se razočarali navijači.

I danas mediji pišu da je belgijski Standard zainteresiran za trenerske usluge Baždarevića, ali selektor BiH poručuje:

– Imam ja pametnija posla, a malo vremena da sve obavim, jer pred nama su važni mečevi već u oktobru. Ne razmišljam o drugom angažmanu – dodaje Baždarević.

Sinoć je Baždarević priliku pružio i nekim igračima koji nemaju veliku minutažu, a debitirao je i Mario Vrančić.

– Teško je u ovakvim utakmicama ocijeniti nekog igrača, ali sam vidio ozbiljnost i borbenost i to je ono čime sam zadovoljan. To znači da se može računati na njih – dodao je Baždarević.