Reprezentacija

Baždarević optimista: Ako ne pobijedimo ove protivnike, ne trebamo ni ići na SP

25/07/2015

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević nakon žrijeba za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji izjavio je za Anadolu Agency (AA) da je zadovoljan grupom u kojoj se nalazi BiH.

“Zadovoljan sam grupom u kojoj je BiH, iako sam želio neke nove selekcije. Ali, moramo biti zadovoljni sa ovom grupom. Grupa je dobra. Moramo da tražimo svoju šansu u ovoj grupi. Ako ne možemo pobijediti ove ekipe, onda ne trebamo ni ići na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Baždarević.

Istakao je da je reprezentacija Belgije favorit, ali da se BiH može boriti za direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

“Zadovoljan sam grupom u kojoj je BiH, iako sam želio neke nove selekcije. Ali, moramo biti zadovoljni sa ovom grupom. Grupa je dobra”, rekao je Baždarević

“Belgija je sigurno favorit u našoj grupi jer imaju dobar tim, ali i mi se možemo boriti i za prvo mjesto u ovoj grupi. Ne bi trebali biti nezadovoljni, nikako”, rekao je selektor.

Žrijebom koji je održan danas u Sankt Peterburgu, u Konstantinovoj palači, odlučeno da će fudbalska selekcija BiH igrati u kvalifikacijskoj grupi H zajedno sa Belgijom, Grčkom, Estonijom i Kiprom.

Reprezentacije iz Evrope su svrstane u devet grupa čiji će pobjednici na kraju izboriti direktan plasman na SP, dok će osam drugoplasiranih selekcija nastupiti u baražu. Najslabija drugoplasirana reprezentacija će otpasti.

Inače, 4. septembra 2016. godine počinju kvalifikacije za nacionalne reprezentacije u Evropi, a posljednje utakmice se igraju 10. oktobra 2017. godine.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.