Baždarević otvorio profil na fudbalskoj mreži Footgoll

bazdarevic – trening

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević otvorio je svoj profil na Internacionalnoj fudbalskoj mreži Footgoll (footgoll.com) te pozvao reprezentativce i sve druge ljubitelje fudbala da se pridruže ovoj svjetskoj društvenoj mreži.

– Prije svega ponosan sam što je takav svjetski projekt koji afirmiše fudbal i svima daje jednaku šansu za uspjeh, osmišljen, dizajniran i kreiran na ovim prostorima – rekao je Baždarević.

Dodao je da je, nakon što je saslušao tim koji je radio na tome, bez imalo zadrške odlučio otvoriti profil i pozvati sve druge ljubitelje fudbala, igrače, navijače, klubove, trenere, medije i druge da učine isto.

Misli da ovakvi projekti podižu kompletan nogomet na slijedeći nivo pokušavajući svakom pojedincu dati istu priliku za uspjeh povezujući menadžere, klubove, igrače i navijače na jedno mjesto.

– I ono što je jako važno, Footgoll nije nikome konkurencija, ni medijima niti ljudima iz nogometa. Ne bavi se menadžerstvom niti skautiranjem, to je samo platforma koja pomaže i menadžerima i igračima da se lakše povežu, a svima koji vole fudbal da pogledaju razne zanimljive sadržaje koje objavljuju pojedinci i mediji – kazao je Baždarević.

Dodao je da vjeruje da Bosna i Hercegovina, kao i cijeli naš region krije nevjerovatne talenate u velikim i malim sredinama.

– Samo rijetki imaju priliku da naprave karijeru, ne zato što nisu bili kvalitetni, nego zbog toga što nisu imali priliku biti viđeni – ističe selektor.

Po njegovim riječima, mnogi njegovi suigrači i on u svom vremenu uspinjanja su imali jednako sreće koliko i znanja.

– Moja sreća je možda bila što sam živio blizu Grbavice pa sam pješke išao na trening. Mnogi nisu imali takvu priliku. Sa Footgollom je sad svejedno na kojem kraju svijeta živite, možete se nametnuti i povezati sa drugim ljudima iz svijeta nogometa – kaže Baždarević.

Ističe da ono što je potrebno za bilo kakav uspjeh, i to ne samo u nogometu, jeste strast za pobjedom i osvajanjem.

– Bez volje nema ništa i ona pokreće sve. Pored volje za igrom, moramo razvijati i volju za promovisanjem i nametanjem. Zato ću od sada koristiti i Footgoll za otkrivanje talenata, jer već sam primjetio neke – zaključio je Baždarević.