Baždarević: Pjanić spreman za meč protiv Grčke

bazadarevic_zenica

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine održala je konferenciju za medije pred susret s Grčkom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine. Selektor Mehmed Baždarević rekao je kako će svi biti spremni da sutra odigraju 90 minuta, javlja Anadolu Agency (AA).

Mehmed Baždarević rekao je kako će nakon večerašnjeg treninga odlučiti početnih 11.

“Večeras imamo zadnji trening gdje ćemo definitivno odlučiti ko će početi, a to ćemo riješiti nakon posljednjeg treninga. Radili smo i da spremimo rezervni plan, ali mislim da neće biti potrebe, jer je Miralem dobro radio i bit će spreman da odigra 90 minuta sutra, kao i svi ostali. Sigurno svi smatramo da ako igramo kući, da ima jedna blaga prednost. Znamo šta znači igrati kući, Belgija-Grčka, Grčka-BiH. Znamo da to može biti prednost, ali ne drastična. Bitno je kako ekipa bude reagovala. Ono što će ekipa uraditi i dati toj publici je ono što čini tu prednost stvarnom“, rekao je Baždarević.

Baždarević smatra da će se Grci na sutrašnjem susretu zatvoriti.

“Mislim da će Grci igrati što su zamislili, kvalitetni su, ali mislim da i mi imamo igrače koji im mogu odgovoriti. Igrat će jako čvrsto i to očekujemo, ali očekujemo i da mi odgovorimo na pravi način”, rekao je Baždarević.
“Mislim da je ova utakmica veoma važna i zato je spremamo s velikim optimizmom i ambicijama. Ona je najvažnija, ali mislim da će i naredne utakmice biti važne. Moramo dati svoj maksimum i ostvariti dobre rezultate. Uvijek je lakše kao igrač raditi protiv Grčke. Nadam se da će sutra biti prava fudbalska predstava, borba i ništa više na terenu”, zaključio je Baždarević.

Edin Džeko, kapiten bh. selekcije rekao je kako sutra treba paziti da bh. tim ne primi gol.

“Sigurno da trebamo biti stprljivi. Svaka utakmica traje 90 minuta i pobjednički gol se može dati i u 90 minuti. Trebamo paziti da ne primimo gol, jer znamo kako Grci igraju, defanzivno i na kontre. Znamo njihov kvalitet i ne mogu nas iznenaditi i moramo odigrati najbolje kako znamo i tako ćemo i doći do rezultata. Manolas i ja se znamo i on ne može mene iznenaditi, kao ni ja njega. Ne vjerujem da će biti sutra išta drugačije i jedan prekid može odlučiti utakmicu. Nadam se da i ti prekidi mogu biti presudni za nas, jer imamo visoke igrače i kvalitetne u skoku”, rekao je Džeko.

Susret BiH – Grčka igra se u petak od 20:45 na Bilinom polju u Zenici.