Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: Respektujemo Irsku, ali se ne bojimo

bazdarevic-i-dzeko1

Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine održala je večeras na stadionu “Bilino polje” zvaničnu konferenciju za medije pred susret reprezentacije Bosne i Hercegovine sa selekcijom Irske u okviru baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, javlja Anadolu Agency.

Selektor Mehmed Baždarević je rekao kako se Irske ne boji i kako misli da neće mijenjati koncepciju i organizaciju u ovisnosti od protivnika.

“Mislim da ćemo se držati svog koncepta, a poslije svog treninga ćemo odlučiti da li će biti 4-3-3 ili druga formacija. Imaju Irci mnogo problema, ali imaju kvalitetne igrače. Ne bojimo se, ali se radi o kvalitetnoj reprezentaciji koja je kroz kvalifikacije pokazala svoj kvalitet. Spremni smo i znamo šta mogu, a učinili smo sve da nađemo njihove dobre i loše strane”, rekao je Baždarević, naglašavajući kako respektuje Irce, ali da ih se ne boje.

bazdarevic-zenica1

“Spremni smo za borbu i trčanje i da napravimo prednost sa golovima. Moramo biti spremni na sve, mislim i na borbu, igru, posjed lopte ali i agresivnost”, izjvavio je Meša.

Kapiten tima Bosne i Hercegovine, Edin Džeko se našalio na opasku novinara da je falio u prošlim utakmica.

“Prema rezultatu, nisam falio. Mislim da smo pokazali u ove dvije utakmice i da bez bitnih igrača možemo da igramo protiv jedne reprezentacije poput Velsa. Mislim da nam ovog puta samo Bešić fali, igramo kući i u našoj Zenici i nadam se da ćemo i sutra uspjeti napraviti ono što nam je pošlo ‘za nogom’, a to je da pobijedimo. Mislim da je glavna stvar, s obzirom na to da znam skoro sve igrače koji igraju za Irsku, da su to dobri igrači koji igraju u engleskoj Premijer ligi koja je najbolja na svijetu, ali njihova snaga je zajedništvo i uvijek daju 100 posto i ne odustaju i ubijeđen sam da će tako biti i sutra”, kazao je Džeko u svome obraćanju pred novinarima, ističući kako svi žele na EURO i kako svima znači ova utakmica.

dzeko-zenica1

“Irski igrači imaju i dobre individualne vještine i mnogi im takvi igrači fale, ali su svakako dobra ekipa. Poznajem vrstu fudbala koju igraju Irci, ali da li će to biti prednost ili ne, ne znam. Navikao sam na te utakmice, mislim da svi znamo šta nam je raditi i najviše trebamo da se koncentrišemo na našu igru”, izjavio je Džeko.

Nakon konferencije za medije, reprezentacija Bosne i Hercegovine održat će posljednji trening pred susret s Irskom u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a predstavnici medija imat će priliku prisustvovati treningu prvih 15 minuta.