Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi održali posljednji trening pred duel s Irskom

zenica-trening8

Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine održala je večeras u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine posljednji trening pred susret s reprezentacijom Irske koji se igra u Zenici u petak, 13. novembra.

Svi bosanskohercegovački reprezentativci trenirali su večeras u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a selektor Mehmed Baždarević može računati na 24 igrača za prvi susret, od njih 25 koliko ih se nalazi na spisku, jer suspenzija Muhameda Bešića od susreta sa Andorom važi još za prvi susret koji se igra u Zenici.

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića trenirali su u dobrom raspoloženju.

Nogometaši Bosne i Hercegovine izborili su baraž nakon kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, a za protivnika su dobili selekciju Irske. Irci se nakon dobrih kvalifikacija kao i izabranici Mehmeda Baždarevića nadaju odlasku na EURO, a svoju šansu vide u, kako navode, “sporoj odbrani Bosne i Hercegovine”, na što u taboru bh. tima ne obraćaju previše pažnje. Igrači i stručni štab Bosne i Hercegovine vjeruju u kvalitet svoje ekipe, te vjeruju u želju igrača, ali i članova stručnog štaba, za odlazak na EURO.

Svi očekuju teške utakmice, a prvi susret igra se u Zenici u petak, 13. novembra sa početkom u 20.45 na stadionu “Bilino polje”, dok je uzvratni meč tri dana kasnije u Dablinu na stadionu “Aviva”.