Baždarević: Šunjićev transfer u Stuttgart dokaz da Evropa cijeni naš fudbal

bazdarevic trening

Mehmed Baždarević, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, izjavio je za Anadolu Agency (AA) da je prelazak bh. reprezentativca Tonija Šunjića u njemački Stuttgart vrlo važan korak u karijeri ovog stopera.

“To je važno za naš fudbal, ali i za samu karijeru Šunjića. To je sigurno zaslužio svojim igrama koje je do sada pokazao, ali i zbog Salihamidžića, Barbareza, Spahića i svih naših igrača koji su igrali ili još igraju u Bundesligi. Stuttgart je veliki klub i važno je da naši igrači igraju u najvećim klubovima u Evropi”, rekao je Baždarević.

[pull_quote_right]Velikom borbenošću možemo odigrati dobru utakmicu protiv Belgijanaca[/pull_quote_right]

Naglasio je kako je ovo vrlo značajan transfer za samog Šunjića koji će predstavljati veliku snagu za reprezentaciju BiH.

“Ovo je važno za njega i njegovu budućnost u dresu BiH. Ima šansu da igra u zemlji svjetskih prvaka i to je vrlo važno. Ovim će imati priliku da dodatno napreduje u karijeri”, kazao je bh. selektor.

Istakao je kako je prelazak Šunjića u Njemačku pokazao da u Evropi sve više cijene bh. fudbal i školu igranja koju gaje igrači iz BiH.

“Njegov transfer je važan za BiH jer to pokazuje da naš fudbal sve više cijene u Evropi. Njemački klubovi sve više misle o dovođenju naših igrača. Može se očekivati da će nastaviti da dovode naše igrače i dalje”, mišljenja je Baždarević.

Na kraju se dotakao i utakmice sa Belgijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koja se igra 3. septembra u Briselu.

“Bit će jako teška utakmica. Vjerujem u naše momke. Velikom borbenošću možemo odigrati dobru utakmicu protiv Belgijanaca. Uglavnom, tamo idemo po pozitivan rezultat”, kazao je selektor BiH.