Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević zove Burića i Vrančića, nema mjesta za Hodžića, Sušića…

mesa bazdarevic izrael

Mario Vrančić, veznjak njemačkog Darmštada, te Jasmin Burić, golman Lecha iz Poznana, biće na spisku selektora Mehmeda Baždarevića za dvomeč kvalifikacija za EURO 2016, protiv Belgije i Andore.

[pull_quote_right]Hodžić bi trebao biti na spisku selektora U21 reprezentacije Darka Nestorovića, za utakmicu protiv Kazahstana[/pull_quote_right]

Baždarević je odlučio pozvati Burića, kojeg je gledao u utakmicama protiv Sarajeva, ali i u susretu protiv Basela, što znači da sa spiska otpada Ratko Dujković, koji je napustio Zrinjski i karijeru nastavio u Iranu, piše Oslobođenje.

Poziv za Vrančića nije iznenađenje, s obzirom na to da bi ovaj igrač bio na spisku i za Izrael, da se nije povrijedio. Ovaj put ne postoje nikakve prepreke za njegov dolazak, s obzirom na to da je već ranije riješena sva dokumentacija potrebna za njegov nastup.

Po svemu sudeći na Baždarevićevom spisku neće biti mjesta za sjajnog napadača Dinama Armina Hodžića. On bi trebao biti na spisku selektora U21 reprezentacije Darka Nestorovića, za utakmicu protiv Kazahstana.

Uz Burića i Vrančića, u tim se trebao vratiti i Ervin Zukanović, no on je obnovio povredu i vjerovatno će na operaciju, pa će propustiti i susrete protiv Belgije (3. spetembra) i Andore (6. septembra).

Najvjerovatnije neće biti ni Svena Tine Sušića, kao ni Sejada Salihovića, koji je odlučio završiti svoju reprezentativnu karijeru.

Upitni su pozivi za Avdiju Vršajevića i Semira Štilića.