Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Begić: Baždarević će imati istu plaću kao i do sada

Mehmed Baždarević ostaje na poziciji selektora nogometne A reprezentacije BiH. Meša će našu najbolju nogometnu selekciju, ukoliko nešto ne krene naopako, voditi do kraja Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

“Prije baraža protiv Iraca, u kojem nažalost nismo uspjeli izboriti nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, Izvršni odbor NSBiH je jednoglasno, dakle sa svih 15 glasova ZA podržao selektora Baždarevića”, kazao je za Fokus Elvedin Begić prvi čovjek NSBiH i dodao:

[yuzo_related]

“Nakon obavljenih konsultacija odlučili smo da sa selektorom produžimo saradnju, u nadi da ćemo zajedno ostvariti plasman na SP u Rusiji što je prioritetni cilj. Što se tiče uslova, nema tu ništa novo. I dalje će tu biti klauzula da u slučaju ugrožavanja plasmana na SP možemo bez obeštećenja raskinuti ugovor. Što se plaće tiče, biće ista kao i do sada. Da smo osigurali plasman na EP, selektorova plaća bi bila ‘podebljana'”, kazao je Begić.

Baždarević je do sada imao plaću od 15.000 eura. S obzirom na Mešine istupe u posljednje dva dana u medijima, nema sumnje da je spreman i dalje voditi Zmajeve.

Nadamo se, pravo u Rusiju!