Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žena se ipak nije raznijela tokom racije u St. Denisu

hasna1111

Rodica osobe za koju se sumnja da je organizirala pariške napade, Hasna Aitboulahcen, koja je u srijedu poginula u akciji francuske policije u pariškom predgrađu, nije poginula kao bombašica samoubica, kako se u prvi mah pretpostavljalo, doznaje se u petak od policijskog izvora.

Istražitelji su odmah rekli da se raznijela osoba koja se tokom policijske akcije zabarikadirala u stanu u St. Denisu, misleći da je riječ o ženi. No zapravo je riječ o muškarcu koji je aktivirao eksploziv na sebi, rekao je policijski izvor.

Uloga Hasne Ait Boulahcen koja se u srijedu ujutro, nedugo nakon početka velike policijske operacije, navodno raznijela eksplozivom bila je nejasna od samog početka. Tekst u Daily Mailu je tvrdio da je eksplozija bila takvog intenziteta da joj je glava odletjela kroz prozor i pala na ulicu.

No, sumnjivo u cijeloj priči bili su povici da je Hasne nekoliko sekundi prije navodnog samoubistva: ‘Pomozite, ja nisam njegova djevojka!’. Ni njen stil života nije bio baš prema strogim vjerskim pravilima – Daily Mail navodi da je stalno mijenjala dečke, da je obožavala partijati i piti… Stoga su se pojavile špekulacije da u smrt možda i nije otišla svojevoljno.