skupština nsbih

Begić se nije udostojio doći na Skupštinu, UEFA-in čovjek poručio: To je njegova stvar

DSC_0043 (1)

Favre je odmah dao do znanja da je Begićev izostank njegoav stvar, i da će UEFA nastaviti usko sarađivati sa novi rukovodstvom Saveza na čelu sa Vicom Zeljkovićem

U hotelu Hills na Ilidži počela je sjednica Skupštine Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Redovna sjednica počela je u 10:15, a prisutno je 59 delegata. Kako se i očekivalo, na današnjoj sjednici nije se pojavio predsjednik NSBiH, Elvedin Begić, pa tako umjesto njega Skupštinu vodi potpredsjednik Milorad Sofrenić.

Begićev izostanak bio je očekivan s obzirom da je on sinoć shvatio da nas neće sjesti u novu fotelju u NSBiH, onu u Odboru za posredovanje. Razačaran Begićevim bojkotom bio je i gost iz UEFA-e Thierry Favre.

– U ime predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina sretan sam što vas ponovo vidim. Vidim da neki nisu došli, žao mi je zbog toga. Ali to je njegova odluka – rekao je između ostalog gost iz UEFA-e Thierry Favre.

Favre je odmah dao do znanja da je Begićev izostanak njegova stvar, i da će UEFA nastaviti usko sarađivati sa novi rukovodstvom Saveza na čelu sa Vicom Zeljkovićem.

– Vrijeme je da nastavimo dalje. Sinoć sam imao zadovoljstvo da upoznam budućeg predsjednika Vicu Zeljkovića. Naravno, on će sigurno imati dobru saradnju sa UEFA-om i sa administracijom UEFA-e. Znate da uvijek možete računati na podršku UEFA-e, poručio je Favre.

Favre: Idemo dalje

U dosadašnjem toku sastanka, generalni sekretar Adnan Džemidžić predstavio je planove za 2021. godinu, da bi nakon toga Slaven Zelenika iz Komiteta za finansije obavijestio je delegate da je Savez 2020. godinu završio u plusu od 346.000 KM.

Jednoglasno su usvojeni zvještaj o radu, izvještaj o izvršenju prihoda i rashoda za 2020. godinu i revizorski izvještaj.

Od 12 sati treba li početi Izborna skupština na kojoj ćemo dobiti i novi Izvršni odbor NSBiH, na čijem će čelu biti vjerovatno Vico Zeljković.

Osim Izvršnog odbora delegati će izabrati i članove pet komisija (Disciplinska komisija, Apelaciona komisija, Tužioci, Prvostepena komisija za licenciranje klubova, Drugostepena komisija za licenciranje klubova).

Nogometni savez BiH osigurao je direktan prenos na zvaničnom YouTube kanalu.