Reprezentacija

povratak među zmajeve

Begović: Bajević je iskren, Prosinečki je pokazivao dva lica

18/02/2020

Begović je tokom zime stigao na posudbu u slavni Milan, klub koji pokušava da se vrati u italijanski, ali i evropski vrh

Nakon dužeg odsustva među Zmajeve se vraća golman Asmir Begović.

“Nedavno su u posjeti bili selektor Dušan Bajević i njegovi pomoćnici. Moram priznati da mi je drago da je tako, da je selektor odlučio obilaziti igrače, razgovarati s nama otvoreno, to je najbolji način. Ja sam uvijek tu bio za reprezentaciju, ali je prošli selektor pokazao dva lica. Jedno u javnosti i jedno u razgovoru sa mnom, a to nisam zaslužio”, istakao je golman Milana u izjavi za Dnevni avaz.

“Sada je najbitnije da zbijemo redove, da riješimo probleme i okrenemo se utakmicama baraža. Svima nam je san igrati na Evropskom prvenstvu i imamo priliku da ga sami sebi ispunimo”.

Begović je tokom zime stigao na posudbu u slavni Milan, klub koji pokušava da se vrati u italijanski, ali i evropski vrh.

“Veliki je ovo klub i zaista se nije teško naviknuti na njega. Milano je poseban grad, baš kao što je i klub poseban, bez obzira što nema rezultata i trofeja kao nekad. Od prvog trenutka govorim da je čast biti dio Milana i stvarno to mislim Mlada je ovo ekipa, tako da je nas nekoliko starijih i iskusnijih, među kojima je i Zlatan Ibrahimović, donijelo potrebno iskustvo i smirenost u svlačionicu, a vjerujem da ćemo do kraja sezone biti mnogo bolji”.

Na kraju se Begović osvrnuo i na igranje zajedno sa još jednim bh. reprezentativcem, Radetom Krunićem.

“Rade je zaista odličan momak. Plus, tu je još nekoliko igrača koji govore našim jezicima, tako da najviše vremena provodimo zajedno. Takav je i Ante Rebić, a o Zlatanu je suvišno i govoriti. On je poseban autoritet u svlačionici i na terenu i mislim da je donio drugu dimenziju u ekipi, koja sada igra mnogo bolje u odnosu na period prije nas”.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.