Bh. kadeti u dobroj atmosferi iščekuju nastup na Evropskom prvenstvu

kadeti bih nova1
Kadetska (U17) fudbalska reprezentacija BiH vrijedno se u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici priprema za nastup na Evropskom prvenstvu. Ono što se može primijetiti je da bh. kadeti u odličnoj atmosferi iščekuju odlazak za Hrvatsku, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova izabranici Sakiba Malkočevića su jutros umjesto treninga imali laganu šetnju, a za 17.30 sati je planiran naredni trening.

I pored vremenskih neprilika atmosfera u taboru kadetske reprezentacije je vedra i pozitivna, a igrači slobodno vrijeme koriste za druženje. Jedna od glavnih zanimacija u zeničkom trening kampu im je bilijar u kojem su mladi bh. fudbaleri pokazali da se osim na fudbalskom terenu, dobro snalaze i u ovoj igri.

Bh. reprezentativci će u nedjelju dobiti slobodan dan, a polazak za Hrvatsku je zakazan za ponedjeljak u osam sati ujutru.

Kadetska reprezentacija BiH na EURO 2017 nastupaće u grupi “C“ sa selekcijama Njemačke, Republike Irske i Srbije. Utakmice grupne faze bh. kadeti igraće u Kostreni kod Rijeke. Dvije prvoplasirane reprezentacije plasiraće se u četvrtfinale.

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj igraće se od 3. do 19. maja.