Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

protesti ispred saveza

Bh. navijači okupili se da iskažu nezadovoljstvo imenovanjem Peteva za selektora (FOTO)

savez navijaci (1)

Nekoliko navijačkih grupa odlučilo se okupiti danas uoči zvaničnog predstavljanja Peteva, koje je najavljeno za 14 sati. Pojedini navijači nosili su poruke za čelnike bh. saveza na kojima je, između ostalog, pisalo “Nas ne možete kupiti“

Grupa od pedesetak navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu ispred zgrade Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH kako bi iskazala nezadovoljstvo imenovanjem Bugarina Ivayla Peteva za novog selektora “A“ reprezentacije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nekoliko navijačkih grupa odlučilo se okupiti danas uoči zvaničnog predstavljanja Peteva, koje je najavljeno za 14 sati. Pojedini navijači nosili su poruke za čelnike bh. saveza na kojima je, između ostalog, pisalo “Nas ne možete kupiti“.

Dio bh. javnosti iskazao je nezadovoljstvo imenovanjem Peteva za selektora zbog njegove ne pretjerano uspješne biografije fudbalskog trenera, ali najviše zbog činjenice što mu je konkurent bio legendarni kapiten bh. reprezentacije Sergej Barbarez. Ipak, Izvršni odbor N/FSBiH je na sjednici 21. januara odlučio da pruži priliku 45-godišnjem Bugarinu.

Petev će debi na klupi BiH u zvaničnoj utakmici imati 24. marta ove godine kada će se u Helsinkiju sastati sa Finskom u prvom kolu grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Samo sedam dana kasnije pred “zmajevima“ će biti još veći izazov u drugom kolu, jer u Zenicu dolazi aktuelni svjetski šampion Francuska.