Crna hronika

Tužiteljstvo BiH

Objavljeni detalji lanca prostitucije: Ukrajinka vrbovala siromašne djevojke i dovodila ih u BiH

27/01/2021
Foto: Ilustracija

Dugotrajnom i temeljitom istragom, prikupljeni su dokazi da su dvije državljanke Ukrajine, iskoristivši težak položaja žrtava i oštećenih, djevojaka sa područja Ukrajine, organizirale dovođenje ukrajinskih državljanki na područje Mostara

Žrtve kaznenih djela su državljanke Ukrajine, koje su dvije osumnjičene osobe iskorištavale u svrhu seksualne eksploatacije, ostvarivši na taj način veliku nezakonitu imovinsku korsit.

Tužitelj i istražitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, nalaze se na terenu u Mostaru, gdje koordiniraju aktivnosti policijskih djelatnika SIPA, koje se odnose na lišenje slobode i pretrese prostorija koje koriste osobe osumnjičene za međunarodno vrbovanje radi prostitucije.

Jedan pretres realiziran je i na području Banje Luke, gdje je ostvarena suradnja sa MUP-om RS.

Dugotrajnom i temeljitom istragom, prikupljeni su dokazi da su dvije državljanke Ukrajine, iskoristivši težak položaja žrtava i oštećenih, djevojaka sa područja Ukrajine, organizirale dovođenje ukrajinskih državljanki na područje Mostara.

Nakon smještaja u Mostaru, osumnjičene su organizirale pružanje seksualnih usluga u jednom hotelu na području Mostara, te su od oštećenih uzimale dobijeni novac.

Prema prikupljenim dokazima, počinjenje ovih kaznenih djela, odvijalo se u periodu od najmanje šest mjeseci, za koje vrijeme su osumnjičene stekle nezakonitu imovinsku korist u velikom iznosu.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Istraga u ovom predmetu intenzivno se nastavlja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.