Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativac Eldar Ćivić: Bilo bi sjajno da debitujem na svoj rođendan

eldar-civic

Eldar Ćivić, prvotimac Spartaka iz Trnave, nakon odličnih igara u dresu mlade reprezentacije BiH za prijateljske duele protiv Crne Gore i Južne Koreje dobio je poziv Roberta Prosinečkog, selektora “A“ selekcije. Time je, kaže Ćivić, ispunio svoj dječački san, a ako još na svoj 22. rođendan protiv Crnogoraca na “Bilinom polju“ debituje, to će biti najljepša čestitka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Talentovani lijevi bek će se, nakon osvojene titule šampiona Slovačke, sljedeće sezone vratiti s posudbe u prašku Spartu, gdje će pokušati napraviti još jedan korak naprijed u svojoj karijeri.

“San svakog igrača je da zaigra za ‘A’ reprezentaciju, a s obzirom da sam ovdje to znači da se moj san ostvario. Još ako dobijem priliku da debitujem protiv Crne Gore, na svoj rođendan, to bi mi ujedno bila najljepša čestitka i poklon“, istakao je Ćivić za zvaničnu internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH i dodao:

“Osjećam se super. Mada sam prvi put ovdje, stariji igrači su veoma korektni prema nama mlađima. Sretan sam što sam tu s igračima kao što su Edin Džeko i Miralem Pjanić, jer oni predstavljaju ne samo naše uzore već su njihove karijere jedna vrsta putokaza i potvrda da se samo velikim radom i zalaganjem može uspjeti.”

Ćivić predvodi generaciju igrača koji predstavljaju budućnost bh fudbala. Generaciju, koja ima realne šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo U-21.

“Bio bi ogroman uspjeh za nas igrače, ali i za trenere i Savez ako bismo otišli na Evropsko prvenstvo. Vjerujem da to možemo ostvariti. Dobar smo kolektiv, dobar smo tim. Nemamo igrače koji stavljaju sebe ispred kolektiva. Sve što smo napravili rezultat je timskog rada. Uvijek se borimo jedan za drugog i ako želimo da uspijemo, možemo to samo skupa, ne kao pojedinci. Nosili smo se sa velikim protivnicima kao što su Vels, Švajcarska i Portugal tako da vjerujem da zadnje tri utakmice možemo odraditi na pravi način i plasirati se na Evropsko prvenstvo. Mislim da će mi ovo iskustvo s ‘A’ timom pomoći da budem još bolji u mladoj reprezentaciji, jer ovo je za našu generaciju velika prilika i ne smijemo je ispustiti“, naglasio je Ćivić.

Njegova sezona u Spartaku je bila uspješna, pa je to još jedan od razlog da bude sretan i zadovoljan.

“Odigrao sam skoro sve utakmice. Propustio sam samo tri zbog povrede zgloba. Imali smo dobru sezonu, osvojili smo titulu i sad se vraćam s posudbe u Spartu Prag. Zadovoljan sam igrama u Trnavi i onim što smo ostvarili u ovoj sezoni”, zaključuje Ćivić.

Prijateljska utakmica BiH – Crna Gora igraće se na stadionu “Bilino polje“ u Zenici u ponedjeljak, 28. maja, s početkom u 18 sati. Bit će to prvi zvanični meč seniorskih fudbalskih selekcija dviju susjednih zemalja, prilikom kojeg će se od igranja za reprezentaciju BiH zvanično oprostiti Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, dugogodišnji ponajbolji igrači nacionalnog tima.

Prvog dana juna izabranici selektora Prosinečkog u Seulu će odigrati test susret s Južnom Korejom.