Reprezentacija

Mejdan

Bh. rukometaši deklasirali Fince, korak smo bliže Evropskom prvenstvu

14/04/2019

Konačan rezultat utakmice glasio je 31:19

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtom kolu kvalifikacija za EURO 2020. godine deklasirala je u Tuzli selekciju Finske sa 31:19 i širom otvorila vrata historijskog plasman na EP.

Finci bolje otvaraju meč i vodili su gol razlike sve do sedme minute, a onda pri rezultatu 2:3, naša selekcija pravu sjajnu seriju od 5:1 i prelazi u vodstvo od 7:4. Sjajni su u napadu bili Prce i Panić.

Nakon pomenute serije, prednost naše selekcije se samo uvećavala. U 18. minuti odlazimo na 12:8, a prvijenac u dresu BiH postigao je 19-godišnji Enes Keškić. U 25. minuti Haseljić se sjajno izborio za loptu, a Senjamin Burić pogodio za 14:9.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Terzić je postigao pogodak za 16:10, što je bio i rezultat prvog poluvremena, u kojem je briljirao i Benjamin Burić, koji je skupio osam odbrana.

Nastavak susreta sjajno otvaramo i poveli smo sa 19:12. Odličnu rolu u napadu odigrao je Dino Hamidović, a Burić je na golu dva puta zaustavio čiste situacije Fincima.

U 45. minuti golom Malinovića odlazimo na najveću prednost na utakmici od devet razlike, rezultat je glasio 24:15. U 50. minuti sjajni Hamidović postiže svoj šesti pogodak i poveli smo 26:16.

Konačan rezultat utakmice glasio je 31:19.

Najefikasniji u našim redovima bio je Dino Hamidović sa šest golova, Dejan Malinović je postigao pet. Benjamin Burić je skupio 11 odbrana. Kod Finaca Taminen je susret završio sa sedam golova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.