Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kraljevo

Poginuo na licu mjesta: Preticao traktor, pa se direktno zabio u kamion (VIDEO)

kraljevo

U tom trenutku iz suprotnog smjera je nailazio kamion, a vozač koji po svemu sudeći nije imao prostora da se vrati u svoju traku, direktno je udario u kamion

Još jedan snimak teške saobraćajne nesreće koja se juče dogodila na dionici puta Kraljevo-Preljina prilikom čega je poginuo Kraljevčanin Ilija M. (53) dok su teško povređene njegova supruga Gordana (49), kćerka Ivana (21) i još jedan bračni par koji je bio sa njima u automobilu, isplivao je u javnost.

Saobraćajna nesreća se dogodila u jutarnjim satima oko 7.15, a prema nepotvrđenim informacijama do sudara putničkog automobila “hyundai” kojim je upravljao Kraljevčanin došlo je navodno kada je krenuo u preticanje traktora, zbog čega je prešao u suprotnu, lijevu traku.

U tom trenutku iz suprotnog smjera je nailazio kamion, a Kraljevčanin koji po svemu sudeći nije imao prostora da se vrati u svoju traku, direktno je udario u kamion.

Prema posljednjim informacijama, muškarac iz “hyundaija” zadobio je serijski prelom rebara i kontuziju pluća, dok će njegova supruga S. L. biti upućena u Urgentni centar zbog teške povrede oka i frakture lica. Stanje svih povrijeđenih je za sada stabilno, ali se prati i oni su životno ugroženi.

Na licu mjesta mogle su se videti užasne scene – prednji dio putničkog automobila smrskan do neprepoznatljivosti, a dijelovi automobila razletjeli su se po cijelom putu. Na kamionu novopazarskih registracija su bila uočljiva oštećenja prednjeg lijevog dijela kojim je udario u “hyundai”.