Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za EURO 2020

BiH danas dočekuje Italiju, Prosinečki izdiktirao početni sastav

121019_prosinecki

Susret BiH – Italija igra se od 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na Bilinom polju u Zenici ugostiti selekciju Italije u utakmici devetog kola grupe “J” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Poslije osam odigranih kola, Italija je lider s maksimalna 24 boda, a slijede je Finska s 15, Armenija i BiH s po deset, Grčka s osam i Lihtenštajn s dva boda.

“Zmajevima” za direktan plasman na EURO trebaju pobjede protiv Italije i Lihtenštajna, uz kikseve Finske i Armenije, što svakako nije najrealniji scenarij.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki izjavio je da protiv Italije očekuje dobru i zanimljivu utakmicu.

“Sigurno neće biti nimalo lagana utakmica, pogotovo što su se već kvalificirali, a mi želimo pokazati da možemo igrati dobro sa svakom reprezentacijom, pogotovo u Bosni i Hercegovini i Zenici. Svi smo razočarani, u ovoj grupi smo mogli i morali biti drugi. Naši problemi su bili u gostima, gdje nismo igrali dobro kao kod kuće. Bitno je da odradimo dobru utakmicu, kao što smo u Italiji, iako smo tada izgubili. Ako to ponovimo, a vjerujem da možemo, utakmica će biti sigurno zanimljiva. Vjerujemo da ćemo biti dobri, posebno jer imamo svoju publiku”, rekao je Prosinečki.

Na pitanje novinara, Prosinečki je otkrio i sastav koji će istrčati na teren Bilinog polja.

“Igrat će Šehić, Bičakčić, Kvržić, Kovačević, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić, Džeko i Višća, to je prvih 11”, kazao je Prosinečki.

Selektor Italije Roberto Mancini izjavio je da očekuje tešku, ali lijepu utakmicu, dodavši da “Azzurri” ovaj kvalifikacijski ciklus žele završiti sa svim pobjedama u grupi.

“Nemam nedoumica u vezi sa sastavom igrača. Bosna i Hercegovina se ovdje osjeća dobro, ali dat ćemo i mi sve od sebe da odigramo dobru utakmicu. Veoma je važno za cijelu reprezentaciju, s obzirom da igramo protiv jedne dobre reprezentacije. Ovo je dobar test i za mlade igrače. BiH ima jaku ekipu, jaču nego Finska, a nisu prošli. Smatram da imaju šansu i kroz Ligu nacija da prođu dalje, ali sam siguran da će biti jako lijepa utakmica”, izjavio je Mancini.

Susret BiH – Italija igra se od 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.