BiH večeras protiv Gibraltara: Očekuju se tri sigurna boda i pobjeda Belgije

reprezentacija

Reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su sinoć na stadionu Algarve u Farou posljednji trening pred večerašnju utakmicu protiv selekcije Gibraltara.

Prije treninga selektor Mehmed Baždarević obratio se predstavnicima medija, navodeći da se prije svega treba razmišljati o Gibraltaru, a manje o onom što je bilo prije dva dana.

– Gibraltar respektujemo i moramo pokazati pravu reakciju, ponašanje i igru, kako bimo se opravdali za utakmicu na Kipru, iako će to biti teško. Nadamo se da će nam se ovaj put neke stvari poklopiti kako bismo ostali u trci za naš cilj, rekao je Baždarević i prokomentarisao meč u Nikoziji:

– Podbacili smo kolektivno protiv Kipra. Nedostajalo je borbenosti i požrtvovanja. Kao da smo se prepali rezultata. Podbacila je ekipa u konstrukciji igre, dodao je.

Kenan Kodro je i sinoć trenirao s ekipom i ukoliko medicinski tim procijeni da može igrati, on će biti u kombinaciji za meč.

– Nastojat ćemo da damo svježine timu, a najbolja moguća ekipa će zaigrati, najavio je selektor.

Meč protiv Gibraltara počinje večeras u 20:45 sati s prijenosom na BHRT-u, a u istom terminu u Pireju igraju Grčka i Belgija gdje bi našoj reprezentaciji odgovarao poraz domaćina čime bi, uz očekivanu pobjedu protiv Gibraltara, zasjela na drugo mjesto u grupi.