Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

BiH večeras protiv Italije: “Nije najbolji trenutak za jednu ovakvu utakmicu”

09032020trening_firenca_33

Nastup u elitnoj A Ligi nacija “Zmajevi” počinju večeras na gostovanju u Italiji, dok će tri dana kasnije na zeničkom “Bilinom polju” dočekati Poljsku

Fudbalska “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u 20:45 sati u Firenci odigrati prvu utakmicu UEFA A Lige nacija protiv domaće selekcije Italije.

Najbolji bh. fudbaleri su sinoć imali trening na stadionu “Artemio Franchi“ u Firenci, a prethodno su selektor Dušan Bajević i kapiten Edin Džeko iznijeli očekivanja uoči duela protiv Italije.

“Dva puta smo se u kratkom vremenskom periodu sastali sa Italijom i znamo da se radi o izuzetno dobroj ekipi. Mislim da je svakome motiv igrati protiv takve jedne reprezentacije i želja mi je da odigramo dobru utakmicu. I mi i oni smo u istoj situaciji, možda su oni malo bliži pobjedi, ali ćemo i mi uraditi sve što možemo kako bi ih pokušali iznenaditi”, kazao je selektor Bajević.

Kapiten BiH Edin Džeko pokušao je uporediti prethodna dva duela protiv Italije, onaj u Torinu sa onim u Zenici.

“Nadam se da će ova utakmica biti sličnija onoj u Torinu. Ipak, postoje velike razlike, tada smo svi bili u odličnoj formi, u toku je bila sezona, pa smo bili sto posto spremni. Ovo sigurno nije najbolji trenutak za jednu ovakvu utakmicu, posebno što igramo bez Miralema Pjanića. Nema ni publike pa će sve to uticati na kompletan ambijent. Volio bih naravno da smo kompletni, da se igra pred navijačima, jer je uvijek čast igrati protiv reprezentacije Italije”, kazao je sjajni napadač Rome.

Pomoćnik selektora Slaven Musa ističe da poznaju stil igre Italijana te da su igračima prezentirali način na koji bi trebalo da se suprotstave jednoj od najjačih svjetskih selekcija.

Vjeruje da je BiH u određenoj prednosti zbog činjenice da su italijanski igrači nedavno završili prvenstvo i tek sada se vraćaju u trenažni proces. S druge strane, više od polovine igrača u bh. timu je već odavno u takmičarskom pogonu i odigrali su nekoliko utakmica.

“Pauza je ostavila traga i na nas i na naše protivnike, ali generalno smatramo da smo ipak u malo boljoj poziciji od Talijana. Njihov stil igre poznajemo. Nadam se da će naše zamisli igrači implementirati na utakmici i da ćemo postići dobar rezultat”, poručio je Musa.

Reprezentativac Zoran Kvržić ističe da bh. fudbaleri imaju veliki motiv u duelu protiv četverostrukog prvaka svijeta.

“Sigurno nam je veći izazov u A grupi. Dobra je priprema i za kvalifikacije i meč sa Sjevernom Irskom. Motivisani smo i spremni i možemo pružiti još jednu dobru utakmicu”, rekao je Kvržić.

Nastup u elitnoj A Ligi nacija “Zmajevi” počinju večeras na gostovanju u Italiji, dok će tri dana kasnije na zeničkom “Bilinom polju” dočekati Poljsku. Osim ovih selekcija, u Grupi 1 A Lige nacija igraće i Nizozemska.