Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

marko topić

Bivši Zmaj uoči Finske: Što sam rekao prvog dana i sada stojim iza toga

Topic-i-Dzeko (1)

Duel protiv Finske za Peteva će ujedno biti i debitantski u ulozi selektora

Nekadašnji fudbalski reprezentativac BiH Marko Topić optimističan je uoči večerašnje utakmice.

Zmajevi svoj pohod na Svjetsko prvenstvo počinju u Helsinkiju. S početkom u 20:45 sati snage će odmjeriti sa selekcijom Finske koja je zapravo stari znanac, a dozu optimizma daje i posljednji susret u Zenici odigran u oktobru 2019. godine. Dva gola Pjanića te po jedan Hajrovića i Hodžića bili su dovoljni za uvjerljiv trijumf od 4:1.

U odnosu na posljednji susret, sada će selektor Ivaylo Petev moći računati i na kapitena Edina Džeku.

“Čim sam vidio da će igrati Džeko, lakše mi je. Pratim sve što se dešava i koliko vidim dobra je atmosfera među igračima. Daj Bože da pobijedimo, mada ne bi bio loš ni remi”, priča Marko Topić za Sportske.ba.

Duel protiv Finske za Peteva će ujedno biti i debitantski u ulozi selektora. U vrijeme dok je trajao izbor selektora, bilo je popularno biti “za Barbareza”, na društvenim mrežam je to donosilo lajkove i ovacije, ali Topić je u svojim istupima govorio ono što misli, a ne ono što ljudi vole da čuju.

“Moje mišljenje se znalo od prvog dana. Ako nije domaći, dokazani trener i ako se odlučuje između Barbareza i Peteva, onda sam za Peteva koji ipak ima iskustvo iza sebe. Čovjek je izabran i treba mu dati šansu. To sam rekao od prvog dana i stojim iza toga, a vidim da sada to govore i drugi bivši reprezentativci.”

Promjena selektora može, prema mišljenju Topića, donijeti samo dobro Zmajevima.

“Bio sam igrač, znam kako je kada dođe novi trener, selektor… Sve kreće ispočetka, svi se hoće dokazati i nikome ne nedostaje motiva. Ipak, ne treba sada ni očekivati neko čudo jer čovjek je sa ekipom praktički dva-tri dana. Nadajmo se da će svi igrači dati svoj maksimum, da će nas malo poslužiti i sreća i da ćemo pobijediti”, podvukao je Topić.