Borci pustili Mešu Baždarevića da prođe tokom blokade puta M17 – Fokus.ba
Reprezentacija

Borci pustili Mešu Baždarevića da prođe tokom blokade puta M17

03/08/2016

Prilikom blokade puta M17 od strane demobilisanih boraca početkom ove sedmice, u velikoj koloni vozila našao se i selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

Kako pišu Sportske.ba, borci su odmah reagovali i pustili da Meša prođe sa svojim vozilom. Prije nego je nastavio put, Baždarević je izašao iz vozila i u kratkom razgovoru sa borcima dao im punu podršku u borbi za svoja prava.

Usput se fotografisao s njima, te im ostavio i nešto novca da kupe sendviče i piće dok su na protestima.

mehmed bazdarevic

FOTO Sportske.ba

Isti dan FIFA-in Komitet za status igrača obradovao je Baždarevića time što je prihvatio zahtjev Daria Dumića i NS/FS BiH za promjenu sportskog državljanstva. 24-godišnji defanzivac je u mlađim kategorijama nastupao za reprezentaciju Danske.

Inače, fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji počet će 6. septembra, kada će na zeničkom Bilinom polju ugostiti Estoniju.

U odnosu na dosadašnju praksu, Zmajevi se neće okupiti u zeničkom Trening-centru N/FSBiH, nego će selektor Mehmed Baždarević vjerovatno svoje izabranike prozvati u nekadašnjoj ilidžanskoj bazi – hotelu Hercegovine.

Naš državni tim okupit će se 29. augusta, a iako je postojala mogućnost, Baždarevićevi izabranici do meča s Estoncima neće igrati međunarodne prijateljske utakmice.

Komentari