Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener golmana

Brašnić: Ponosan sam što sam dobio priliku da radim na ovom nivou

13

Goran Brašnić angažovan je u stručnom štabu fudbalske ”A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine kao trener golmana

Nakon dužeg niza godina rada u omladinskim selekcijama, nekadašnji reprezentativni čuvar mreže Goran Brašnić angažovan je u stručnom štabu „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine kao trener golmana.

„Prije svega, želim da zahvalim Nogometnom/ Fudbalskom savezu BiH na pruženoj prilici. Ponosan sam i sretan što sam dobio priliku da radim na ovom nivou. Za vrijeme igračke karijere sam branio za reprezentaciju, pa sam kao trener golmana u zadnjih deset godina radio u mlađim selekcijama, U-17 i U-19. Nakon svega toga, ovo je neka nova, veća dimenzija i daću sve od sebe da opravdam povjerenje“, rekao je Brašnić, prenosi Anadolu Agency (AA).

O predstojećim utakmicama BiH u UEFA Ligi nacija protiv Italije u Firenci 4. septembra i tri dana kasnije u Zenici protiv Poljske, Brašnić je istakao:

„S obzirom na to da dosta liga u Evropi nije počelo, termin za ove utakmice i nije najzgodniji. Međutim, kako je nama, tako je i našim protivnicima. Nadam se da ćemo dobro odgovoriti zadatku. S moje strane ću učiniti sve da golmane dobro pripremim i da kroz analize utakmica dođemo do povoljnih rješenja“.