Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trenutak kada je Baždarević na pressici izgubio živce

bazdarevic

Grci su dobili ono po što su došli, rekao je Mehmed Baždarević, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon večerašnjeg remija sa Grčkom (0:0) u Zenici u meču šestog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

“Oni su došli po ono i što su uzeli. Teško je igrati protiv tima koji ne želi da igra fudbal. Početak utakmice s naše strane bio loš, čak smo i dobili batine u prvih 15-ak minuta. Da me opet ne kazne, ali što se suđenja tiče, ne znam hoćete li se složiti sa mnom, ali to je bilo suđenje protiv jedne male zemlje. Bile su tu dvije izmjene, prinudne. Idemo dalje, šta je tu je”, kazao je Mehmed Baždarević nakon utakmice.

Što se tiče treće izmjene, Kodre (koji je ušao u igru umjesto Lulića), Baždarević je kazao:

“Imali smo igrača pod kartonom, Bešić je imao agresivnost potrebnu da može odraditi to što nam je trebali. To je bio jedini razlog. Ta je izmjena trebala biti urađena mnogo ranije, jedna druga, ali Lulićeva povreda sve je poremetila”.

Što se tiče igre veznog reda, posebno Mate Jajala, i čime je Jajalo zaslužio da starta, Baždarević je kazao:

“Pitanje vam je vrlo glupo”, kazao je ljutito Baždarević i dodao:

“Zaslužio je da igra zbog igre u svom klubu (Palermo)”, kazao je Baždarević, nakon čega je novinar uzvratio da “nema glupih pitanja, samo glupih odgovora”.

“Dobro i moj odgovor, a i pitanje je glupo”, pokušao se malo izvaditi vidno iznervirani Meša.

Selektor se osvrnuo i na incident na kraju utakmice, kada je došlo do tučnjava između Džeke i Manolasa, u koju se uključilo još nekoliko igrača, kao i njegov pomoćnik Gilli…

“To je bio problem i prije utakmice, znali smo šta nas čeka, provokacije. Imali smo pet otkaza važnih igrača, Vršajevića, Krunića, Milićevića… Nismo imali snage da izdržimo pritisak i bezobrazluk. Naravno, mi smo morali biti jači, čvršći… Nije bilo dovoljno ono što smo pokazali da dođemo do pobjede”, kazao je Baždarević.

Baždarević je komentarisao i hoće li nam bod osvojen večeras biti dovoljan do kraja…

“Imamo mi tu neku šansu, da Grci izgube od Belgije, jer Belgija ne smije izgubiti. Još četiri kola su do kraja kvalifikacija. Belgija će biti gost Grčke i vjerujem da mogu pobijediti i mi tu doći u bodovnu prednost nad Grcima. Ići ćemo do kraja. Vjerujem da možemo sa četiri pobjede osvojiti drugo mjesto u grupi”, poručio je Baždarević..

Na pitanje grčkog novinara zašto je potcijenio Grčku, Baždarević je kazao:

“To nije istina, Grke nikada niko nije potcijenio. Mi smo imali pet prilika, iz kojih smo mogli zabiti i pobijediti, ali večeras su Grci odlučili da ne igraju fudbal i da se brane”.

“Zamislite večeras da smo imali Milana Đurića. Seada Kolašinca koji je mogao da radi ono što su oni nama…”, završio je Baždarević.

Na kraju presice doznali smo i da je Senad Lulić završio u bolnici i to na operaciji jagodične kosti koja je pukla u duelu s Manolasom.