Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mancini predstavljen kao novi trener ruskog FC Zenita

mancini

Roberto Mancini je danas u Centru Leningrad u Saint-Petersburgu i zvanično predstavljen kao novi trener ruskog FC Zenit Saint-Petersburga, javlja Anadolu Agency (AA).

Mancini je u obraćanju novinarima kazao da je mjesto Zenita u Ligi prvaka.

“Ovaj klub pripada Ligi prvaka”, kazao je Talijan na samom početku.

Naglasio je da je uprava kluba spremna pružiti potrebnu podršku kako bi Zenit ponovo igrao s najboljima.

“Klub će pružiti podršku da se Zenit vrati u osvajački pohod i da se kvalifikuje u Ligu prvaka. Učinit ćemo sve napore da Zenit vratimo u vrh tabele. Bit će to naporan posao, ali siguran sam da, svi zajedno, to možemo ostvariti”, kazao je Mancini.

Istakao je da je fasciniran spektakularnom dobrodošlicom navijača ruskog kluba.

“Za samo nekoliko mjeseci znat ću vas pozdraviti na ruskom. Želim se svima zahvaliti na ovoj dobrodošlici. Znao sam da su navijači Zenita posebni, ali nisam mislio da će biti ovako spektakularno”, rekao je Mancini.

Današnjoj svečanosti predstavljanja novog trenera prisustvovao je veliki broj čelnika ruskog kluba i veliki broj novinara.

Fudbalski klub Zenit iz St. Petersburga je 1. juna objavio da je italijanski stručnjak Roberto Mancini imenovan za novog trenera.

“Roberto Mancini je novi trener Zenita. Italijanski trener dogovorio je saradnju s ‘plavo-bijelima’ na tri godine uz mogućnost produženja na još dvije. FC Zenit pozdravlja dolazak Mancinija u St. Petersburg i želi mu sve najbolje u radu s prvim timom”, objavljeno je na zvaničnom klupskom internet portalu.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri 52-godišnji Mancini vodio je Fiorentinu, Lazio, Manchester City, Galatasaray i u dva navrata Inter. Upravo je milanski klub napustio u augustu prošle godine. Od tada je bio bez angažmana.