Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Cviko potvrdio: Pjanić je izašao van zbog povrede, ne zbog taktike

16027025715449 (1)

Do kraja Lige nacija naš tim igra protiv Nizozemske i Italije, a moguće je da prije toga odigramo i prijateljski susret

Nakon poraza od Poljske rezultatom 3:0, pomoćnik u stručnom štabu Rusmir Cviko istakao je da je crveni karton poremetio plan igre, kao i povreda Miralema Pjanića.

Ni promjene u nastavku nisu dale rezultat, jer su Poljaci bili brojčano nadmoćni.

“Malo je nezgodno pričati pod usticima crvenog kartona, a i povreda Pjanića nas je poremetila. Primili smo golove u finišu prvog dijela, ali u svakom slučaju dobro smo otvorili utakmicu i igrači su to dobro odradili. Poslije crvenog kartona i povrede Pjanića bilo je teško. Promijenili smo sistem u nastavku, ali teško je to bilo jer smo i umorni. Meč je otišao u pogrešnom smjeru i sreća ponovo nije bila na našoj strani“, rekao je Cviko osvrnuvši se na povredu Pjanića.

“Pjanić je dobio udarac u leđa, ljekari ga pregledaju i dobio je tablete. Nadamo se da će se što prije oporaviti.”

Do kraja Lige nacija naš tim igra protiv Nizozemske i Italije, a moguće je da prije toga odigramo i prijateljski susret.

“Fudbal se igra radi rezultata i svi to znamo. Ipak, dobili smo mlade igrače i to je najveći dobitak Lige nacija. Imamo još dvije utakmice, a možda ćemo 12. novembra igrati i prijateljsku utakmicu, ali to je do NSBiH. Dolazi do smjene generacija, ali najvažnije je da se igrači bore i da im je stalo do ove zemlje.”

Na pitanje o statusu stručnog štaba nakon novembarskih utakmica, Cviko je rekao:

“Vezani smo za selektora, vidjećemo šta će biti s nama. Ne razmišljamo o tome, vjerujte.”