Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danijel Milićević: Ni sekundu se ne kajem što igram za BiH

dejan-milicevic

Danijel Milićević, odnedavno fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac Genta, smatra da “zmajevi” nisu bez šansi u petak u meču drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018, koji će odigrati u Briselu protiv Belgije.

Kaže da je proteklih dana puno pričao sa saigračima u klubu o utakmici protiv nacionalnog tima zemlje u kojoj je jedan od boljih igrača Jupiler lige.

“Pričali smo posebno zadnju sedmicu. Znaju nas dobro jer smo i prošle kvalifikacije za Evropsko prvenstvo igrali u istoj grupi. Znaju da imamo dobrih i kvalitetnih igrača. Ostavili smo pozitivan utisak. Oni su najavili da im je u petak ključna utakmica u kvalifikacijama za SP”, rekao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Milićević, naglasivši:

“Imali su period koji nije najbolji. Zatekle su ih povrede ključnih igrača, tako da utakmicu sa nama gledaju i kao test – da vide gdje su u ovom trenutku”.

Milićević je u Belgiji od 2009. godine. Prije dolaska u Gent nastupao je za Eupen i Charleroi tako da odlično poznaje fudbalske prilike u ovoj zapadnoevropskoj zemlji. Uvjeren je da šanse za pozitivnim rezultatom postoje i da BiH u petak može do boda ili bodova.

“Imamo šansu. U fudbalu se utakmica igra 90 minuta. Zavisit će i od dana. Trebamo se pripremiti najbolje za utakmicu, kao protiv Estonije (BiH pobijedila 5:0, op.a.). Protiv Belgije mnogo bitna će biti organizacija i duh, da se borimo jedan za drugog. Belgija je jedna od najkvalitetnijih reprezentacija u Evropi. Dokazali su to u zadnje tri, četiri godine i morat ćemo se boriti na terenu”, kazao je Milićević, istakavši da bi do dobrog rezultata BiH mogla po receptu Italije na ljetos održanom EURO 2016, koja je “crvene đavole” savladala zahvaljujući velikoj borbenosti i preko kontranapada.

Odlično je debitovao za BiH. U prvom kolu kvalifikacija prošlog mjeseca Milićević, nekadašnji mladi reprezentativac Švicarske, asistirao je za gol Vedadu Ibiševiću u pobjedi nad Estonijom.

“Mnogo se dobro osjećam u reprezentaciji BiH. Pozitivno je sve oko reprezentacije. Fantastično. Momci su veoma dragi ljudi. Osjećam se baš dobro i dolazak u reprezentaciju dao mi je pozitivan impuls. Po povratku sa prve utakmice za BiH imao sam sa klubom dobre rezultate u Evropi i za mene personalno bilo je dobro. Dobio sam nešto više”, govorio je Milićević, koji je poslije dugih pregovora i brojne papirologije obukao dres BiH, dodavši:

“Ni sekundu se ne kajem što igram za BiH”.