Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. napadač

Demirović shrvan nakon poraza: Skupljam snage, prvo sebi da priznam, pa onda i svima ostalima

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Ermedin Demirović oglasio se tri dana bolnog poraza na Bilinom polju

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je snove o prvom nastupu na Evropskog prvenstvu u historiji. Ukrajinci su slavili protiv Zmajeva u Zenici, iako su izabranici Save MIloševića vodili 1:0 pet minuta prije kraja meča. Golovima Yaremchuka i Dovbyka, Ukrajina je preokrenula i plasirala se u finale, gdje će igrati protiv Islanda u utorak.

Ermedin Demirović oglasio se tri dana bolnog poraza na Bilinom polju.

“Od četvrtka skupljam snage, prvo sebi da priznam, pa onda i svima ostalima, da nismo uspjeli, a toliko smo željeli. Imam osjećaj da se taj nesretni poraz nije desio, dok ne izgovorim to naglas, ali nažalost, desio se i to na jako bolan način”, započeo je napadač Augsburga i nastavio:

“Ne idemo na toliko željeni Euro, što mi itekako teško pada, pogotovo jer se igra u Njemačkoj, zemlji u kojoj i sam igram. Kao pojedinac sam dao sve što sam mogao, kao ekipa također, ali nekada je potrebno i malo sreće, a mi je definitivno već odavno nemamo! Tuga i očaj, smjenjuju se u mojim mislima, jer mi je žao što nismo usrećili naš narod, što nismo uspjeli izdržati i zajedno slaviti sa navijačima. U cijelom ovom očaju, ipak me tješi jedna stvar – pokazali smo da možemo, da znamo, da želimo i uz podršku navijača, vjerujem da ćemo i uspjeti”, zaključio je Demirović i posalo snažnu poruku za kraj:

“Vrijeme će pokazati jesam li bio u pravu. Volim te Bosno i Hercegovino, kako god završilo, jer moja si jedna, jedina”