Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobrim igrama zaslužio dres “Zehcigera”, Malkočević će ga probati protiv Albanije

minhen daniel kovacevic2

Sakib Malkočević, najuspješniji bh. selektor već slaže kockice za naredni ciklus kvalifikacija.

Tako će u sklopu priprema za kvalifikacijski turnir koji će se na jesen odigrati u našoj zemlji, naše mlade nade u Albaniji odigrati dvije prijateljske utakmice.

Na ovo okupljanje naš stručni štab je pozvao i nekoliko debitanata. Među njima i Daniela Kovačevića, koji je trenutno član kadetske ekipe njemačkog Minhena 1860.

– Prije svega čast mi je što sam dobio poziv. Sada je sve do mene. Prvi put dolazim na okupljanje reprezentacije. Za mene je sve ovo jedno lijepo iskustvo. Naišao sam na odličan prijem od strane novih saigrača – prenosi prve impresije Daniel Kovačević.

Kovačević je igrač zadnje linije.

– Mogu uspješno igrati na poziciji stopera, ali i desnog beka. Sve zavisi šta će selektor od mene tražiti. Nemam tremu, jer sam svojevremeno sa 14 godina igrao u najjačem rangu takmičenja za taj uzrast. Dobre igre su me i dovele do dresa Minhena 1860.

Daniel je pratio igre naših nada u ranijim ciklusima kvalifikacija.

– Znam da je BiH u ovom uzrastu bila sudionik dva posljednja Evropska prvenstva. Što je zaista za svaku pohvalu. Na nama je da nastavimo kontinuitet uspješnih igara.

O utakmicama protiv vršnjaka iz Albanije kaže:

– Svakako da će nam ove provjere biti od velike koristi. Iako se radi o prijateljskim utakmicama, naš cilj je da upišemo pobjede – istakao je Daniel Kovačević, novopečeni kadetski reprezentativac naše zemlje i velika nada Minhena 1860.

Kovačević je igrač o kojem će se tek čuti. Sakib Malkočević, najuspješniji bh. selektor, pružit će mu priliku da i u reprezentativnom dresu pokaža i dokaže svoje kvalitete.