Reprezentacija

igra se 2. juna

Dogovoren prijateljski meč nogometnih reprezetacija BiH i Crne Gore

28/01/2021

U okviru kvalifikacija za SP 2022. reprezentacija BiH će 24. marta gostovati u Finskoj, zatim slijedi prijateljski ogled sa Kostarikom 27. marta u Zenici, a 31. marta bh. tim će ugostiti selekciju Francuske

Rukovodstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine dogovorilo je odigravanje još jedne prijateljske utakmice, nakon martovskog duela sa Kostarikom. Riječ je o prijateljskom susretu “A” selekcija BiH i Crne Gore koji će biti odigran 2. juna u Bosni i Hercegovini.

Ovo će biti tek drugi zvanični susret ovih reprezentacija u seniorskoj konkurenciji. U prvoj utakmici odigranoj 28. maja 2018. u Zenici nije bilo golova.

– Drago mi je da smo dogovorili ovaj meč jer je to savršena prilika da vidimo na čemu trebamo raditi i gdje smo poslije martovskih utakmica – prva je reakcija selektora Ivayla Peteva koji je još dodao kako se nada da će situacija sa koronavirusom tada biti bolja te da će biti moguće prisustvo navijača.

U okviru kvalifikacija za SP 2022. reprezentacija BiH će 24. marta gostovati u Finskoj, zatim slijedi prijateljski ogled sa Kostarikom 27. marta u Zenici, a 31. marta bh. tim će ugostiti selekciju Francuske, saopćeno je iz NSBiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.