Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

play off za ep

Drama na Grbavici, igraće se produžeci

dzeko sjeverna irska (1)

Bili smo bolji u prvom dijelu od Sjevernih Iraca, iako su i gosti imali dvije velike prilike, no nismo uspjeli zabiti još neki gol

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igra na Grbavici protiv Sjeverne Irske polufinale play offa za plasman na Evropsko prvenstvo. Nakon isteka 90 minuta, rezultat je 1:1, i igraće se produžeci.

BiH je povela protiv Sjeverne Irske u 13. minutu utakmice.

Strijelac jedinog gola u prvom dijelu utakmice bio je Rade Krunić u 14. minuti, nakon asistencije Cipetića.

Bili smo bolji u prvom dijelu od Sjevernih Iraca, iako su i gosti imali dvije velike prilike, no nismo uspjeli zabiti još neki gol.

Drugo poluvrijeme potpuno drugačije.

Sjeverna Irska zaigrala je puno bolje, puno opasnije, dok je naša selekcija izgledala neprepoznatljivo. Posebno na startu drugog dijela utakmice.

Kazna za loše otvaranje drugog dijela stigla je već u 53. minutu, kada je McGinn izjednačio na 1:1. McGinn je pogodio nak izuzetno loše reakcije naše zadnje linije. Cipetić, Ahmedhodžić i Saničanin, bili su samo posmatrači te egzekucije.

Bilo je još nekoliko velikih prilika na obje strane, Pjanić je pogodio i prečku, ali… Završilo je 1:1. Igrat će se produžeci.

U drugom polufinalnom duelu, iz kojeg će biti drugi finalista u naše dijelu play offa, Slovačka i Republika Irska će također igrati produžetke. Tamo je nakon 90 minuta 0:0.

Produžetke igraju i Norveška i Srbija (0:0), te Škotska i Izrael (0:0).

U preostalim utakmicama, koje su završene nakon 90 minuta postignuti su sljedeći rezultati: Sjeverna Makedonija – Kosovo 2:1, Island – Rumunija 2:1, Bugarska – Mađarska 1:3, Gruzija – Bejlorusija 1:0.