Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi ostaju bez selektora

Dušan Bajević napušta kormilo reprezentacije BiH

Sarajevo: BiH i Sjeverna Irska u kvalifikacijskoj utakmici za EP
08.10.2020., stadion Grbavica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina - UEFA kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo, Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska. Photo: Armin Drugut/PIXSELL

“Meni je cilj završiti na najbolji mogući način, a onda će selekcija dobiti novog selektora. Svaka moja pomoć bit će tu”

Nogometna reprezentacija BiH sutra će se sastati sa Nizozemskom u okviru Lige nacija.

Jasno je kako je u našem taboru atmosfera poljuljana nakon poraza od Sjeverne Irske, međutim izabranici Dušana Bajevića nastoje što prije da to zaborave i izvuku maksimum iz preostalih utakmica Lige nacija.

Danas je u prostorijama N/FSBiH održana i konferencija za medije na kojoj se medijima obratio i sam Bajević koji je potvrdio da će uskoro biti bivši selektor.

“Cilj je da završimo ovo najbolje što možemo. Kasnije će reprezentacija izabrati novog selektora. Sigurno da postoje dobri treneri, ambiciozni, koji mogu pomoći i kojima ću ja biti također na raspolaganju za sve. S te strane nema nikakvih problema”, rekao je Bajević, pa se osvrnuo na ono što čeka reprezentaciju.

“Mislim da igrači znaju, svaki od njih, šta ih čeka, koliko mogu da odigraju. Imamo dosta dobru reprezentaciju protiv nas, ali ne predajemo se, idemo dalje da odigramo svaku utakmicu što bolje. Sigurno da idemo na rezultat koji bi nam dao rezultat da idemo dalje.”

Kratko je selektor prokomentarisao i dešavanja sa Grbavice, gdje su igrači, kako je rekao, dali sve od sebe i da ih je sve pogodio poraz od Sjeverne Irske.

Službeni trening Zmajeva biće održan sutra u TC FK Sarajevo na Butmiru u 17:00 sati